Kulinarnie i Normalnie

Domowy majonez szczypiorkowy

Domowy majonez szczypiorkowy Trudność: Sposób przygotowania: Do wysokiego naczynia wsypujemy szczyptę soli, jedno żółtko, łyżeczkę musztardy, pół łyżeczki cukru, łyżeczkę soku z cytryny, szczypiorek i łyżkę wody. Wkładamy grot blendera i delikatnie po ściance naczynia...

czytaj dalej

Pesto z makaronem penne

  Pesto z makaronem penne Trudność: Sposób przygotowania: Pestki z dyni dokładnie rozdrabniamy w blenderze lub maszynce do mielenia mięsa. Do miseczki wlewamy oliwę, rozdrobnione pestki z dyni, bazylie mrożoną, szczyptę soli, starty parmezan oraz przeciśnięty przez...

czytaj dalej

Oliwa z ziołami

Oliwa z ziołami Trudność: Sposób przygotowania: Dwie główki czosnku obieramy i kroimy w plasterki. Myjemy papryczkę chili lub inną np. habanero, piri piri (jeżeli ktoś lubi pikantne jedzenie może użyć więcej papryczek), kroimy  na pół nie usuwając pestek i wsuwamy do...

czytaj dalej

Nowo i Odlotowo

Sałatka z kuskusem i natką pietruszki

Sałatka z kuskusem i natką pietruszki Trudność: Sposób przygotowania: Kaszę kuskus wsypujemy do naczynia. Wlewamy trzy stołowe łyżki oliwy i wsypujemy jedną płaską łyżeczkę wegety. Wodę gotujemy i zalewamy nią kaszę. Całość mieszamy i przykrywamy. Warzywa myjemy i...

czytaj dalej

Pesto z pietruszki i kolendry

Pesto z pietruszki i kolendry z młodymi szparagami Trudność: Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy orzeszki nerkowca, pół łyżeczki soli, ząbek czosnku, otartą skórkę z połowy cytryny i szczyptę pieprzu. Wlewamy połowę oliwy i dokładnie blendujemy do uzyskania...

czytaj dalej

RUN ZIOŁA
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ZIOŁA
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018.
Wszelkie prawa zastrzeżone