Sałatka z kuskusem i natką pietruszki

Trudność:

Sposób przygotowania:

Kaszę kuskus wsypujemy do naczynia. Wlewamy trzy stołowe łyżki oliwy i wsypujemy jedną płaską łyżeczkę wegety.

Wodę gotujemy i zalewamy nią kaszę. Całość mieszamy i przykrywamy. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na pół, czerwoną paprykę, cebulę i ogórek konserwowy w drobną kostkę.

Kiedy kuskus wystygnie, nabierze wody i miękkości, możemy wsypać go do miski. Dodajemy warzywa, rukolę i natką pietruszki. Wlewamy resztę oliwy i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby można doprawić do smaku.

Po nałożeniu odpowiedniej porcji polać delikatnym strumieniem octu balsamicznego.

Smacznego!

Składniki:

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g rukoli
  • 1 papryka czerwona
  • 100 g kaszy kuskus
  • 60 g mrożonej natki pietruszki
  • 100 ml aromatyzowanej oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 150 g ogórków konserwowych
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 20 ml octu balsamicznego

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Oliwa z ziołami

Oliwa z ziołami

Oliwa z ziołami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="far fa-star...

czytaj dalej

Nowo i Odlotowo

Pesto z pietruszki i kolendry

Pesto z pietruszki i kolendry

Pesto z pietruszki i kolendry z młodymi szparagami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="far fa-star...

czytaj dalej

RUN ZIOŁA
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ZIOŁA
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone