Sałatka z kuskusem i natką pietruszki
Sposób przygotowania:
Kaszę kuskus wsypujemy do naczynia. Wlewamy trzy stołowe łyżki oliwy i wsypujemy jedną płaską łyżeczkę wegety.
Wodę gotujemy i zalewamy nią kaszę. Całość mieszamy i przykrywamy. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na pół, czerwoną paprykę, cebulę i ogórek konserwowy w drobną kostkę.
Kiedy kuskus wystygnie, nabierze wody i miękkości, możemy wsypać go do miski. Dodajemy warzywa, rukolę i natką pietruszki. Wlewamy resztę oliwy i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby można doprawić do smaku.
Po nałożeniu odpowiedniej porcji polać delikatnym strumieniem octu balsamicznego.
Smacznego!
Składniki:
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 100 g rukoli
- 1 papryka czerwona
- 100 g kaszy kuskus
- 60 g mrożonej natki pietruszki
- 100 ml aromatyzowanej oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula
- 150 g ogórków konserwowych
- 1 łyżeczka Vegety
- 20 ml octu balsamicznego
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Oliwa z ziołami
Oliwa z ziołami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="far fa-star...
Nowo i Odlotowo
Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.